15 Sep 2016

Please reload

Recente berichten

Een hernia bij de hond

5 Oct 2017

1/10
Please reload

Nieuwsberichten

Samenwerking met de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren!

Met trots kan ik mededelen dat ik vanaf november op de vrijdag werkzaam zal zijn als dierenfysiotherapeut in de Universiteitskliniek Gezelschapsdieren in Utrecht (UKG)! Dierfysiotherapie zal zowel voor poli- als voor opname patiënten ingezet worden met als gezamenlijk doel het bijdragen aan het welzijn van patiënten door middel van multidisciplinaire zorg. De samenwerking tussen dierenarts en dierenfysiotherapeut leidt tot verbeterde zorg voor patiënten op drie gebieden:

 

  1. Verbetering van het operatie resultaat - dierenarts verhelpt de primaire oorzaak van het probleem (de basis voor herstel en functioneren). Dierenfysiotherapeut zorgt voor het revalidatieproces door de gehele bewegingsketen te begeleiden en te behandelen, afgestemd op de individuele patiënt. De combinatie van beide helpt de patiënt te begeleiden naar het oude niveau van functioneren en helpt recidive voorkomen.

  2. Verbetering van het welzijn van de patiënt - naast pijn medicatie kan de dierenfysiotherapeut behandeltechnieken toepassen die ook leiden tot pijnvermindering (bv bij artrose).

  3. Vergroten van service en patiëntgerichtheid - dierenarts en dierenfysiotherapeut werken vanuit een verschillend perspectief aan hetzelfde probleem van de patiënt maar door bundeling van de verschillende invalshoeken kan dit leiden tot een beter inzicht in de klacht en zicht op een succesvolle behandeling.

 

Ik kijk er heel erg naar uit om te beginnen en hoop dat ik een mooie bijdrage zal gaan leveren aan de patientenzorg in de UKG!!


To be continued..

 

 

Like de Facebook-pagina van P.E.T. Animal Physiotherapy om de tips en het laatste nieuws meteen te kunnen volgen!

 

 

Please reload

Search By Tags

 

P.E.T. Animal Physiotherapy staat voor Physical Exercise and Therapy, for a happy and healthy animal.

 

© 2015 by Aline Hoving 

P.E.T. Animal Physiotherapy plaatst beelden van (behandelingen van) dieren gewoonlijk enkel met toestemming van diens eigena(a)r(en). De content op deze website is dus tot stand gekomen in overleg met degenen die zeggenschap hebben over de behandelde patiënten. Mocht u echter van mening zijn dat materiaal op deze website wordt getoond dat u liever niet openbaar wilt hebben, neemt u dan aub contact op met Aline Hoving via alinehoving@petanimalphysiotherapy.nl. Wij zullen zo spoedig mogelijk gehoor geven aan uw verzoek en content wordt zonder problemen verwijderd!

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon