© 2015 by Aline Hoving 

P.E.T. Animal Physiotherapy plaatst beelden van (behandelingen van) dieren gewoonlijk enkel met toestemming van diens eigena(a)r(en). De content op deze website is dus tot stand gekomen in overleg met degenen die zeggenschap hebben over de behandelde patiënten. Mocht u echter van mening zijn dat materiaal op deze website wordt getoond dat u liever niet openbaar wilt hebben, neemt u dan aub contact op met Aline Hoving via alinehoving@petanimalphysiotherapy.nl. Wij zullen zo spoedig mogelijk gehoor geven aan uw verzoek en content wordt zonder problemen verwijderd!

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon

Fysiotherapie

Op woensdag en vrijdag ben werkzaam als dierenfysiotherapeut binnen de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG). De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren is de academische kliniek van de faculteit Diergeneeskunde, waar specialistische zorg aan dieren geboden wordt door 17 disciplines en 40 dierenarts(-specialisten).

Dierfysiotherapie wordt zowel voor poliklinische consulten en voor patiënten in de verpleging ingezet. Het doel is om hierdoor het welzijn van de dieren te verbeteren door alle aspecten van zorg te verbeteren.

 

Door de samenwerking tussen dierenarts-specialist en dierenfysiotherapeut willen wij de volgende eindpunten behalen:

1.       Ondersteunen van het operatieresultaat door afgestemde bewegingstherapie.

De dierenarts-specialist voert de operatie uit om te zorgen voor herstel en het functioneren, waarbij de dierenfysiotherapeut zorgt dat het herstel in goede banen geleid wordt. Per patiënt is het nodig om te kijken wat voor vormen van bewegingstherapie ingezet worden, dus therapie op maat. Op deze wijze kunnen we zorgen dat de patiënt stapsgewijs begeleid wordt naar het oude of verbeterde niveau van functioneren.

2.       Verbeteren van welzijn van de patiënt.

Door middel van behandeltechnieken vanuit de dierfysiotherapie kan men bijdragen aan pijnvermindering, bijvoorbeeld bij arthrose. Hierdoor kan pijnmedicatie ondersteund of zelfs verminderd worden.

3.       Betere begeleiding van u als diereigenaar

Doordat dierenarts en dierenfysiotherapeut het probleem van de patiënt ieder uit eigen expertise behandelt, kan deze bundeling van krachten zorgen voor beter inzicht van het probleem en zorgen voor betere behandelresultaten.

Kortom, samen zorgen wij beter voor uw dier.

Afspraken voor de poli Fysiotherapie kunnen gemaakt worden via ChirurgieUKG@uu.nl of receptie Gezelschapsdieren, tel. 030-2539411.

Klik hier voor meer informatie over dierfysiotherapie in de UKG. 

 

P.E.T. Animal Physiotherapy staat voor Physical Exercise and Therapy, for a happy and healthy animal.