© 2015 by Aline Hoving 

P.E.T. Animal Physiotherapy plaatst beelden van (behandelingen van) dieren gewoonlijk enkel met toestemming van diens eigena(a)r(en). De content op deze website is dus tot stand gekomen in overleg met degenen die zeggenschap hebben over de behandelde patiënten. Mocht u echter van mening zijn dat materiaal op deze website wordt getoond dat u liever niet openbaar wilt hebben, neemt u dan aub contact op met Aline Hoving via alinehoving@petanimalphysiotherapy.nl. Wij zullen zo spoedig mogelijk gehoor geven aan uw verzoek en content wordt zonder problemen verwijderd!

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon

Hoe komt u bij de dierenfysiotherapeut terecht?

Uw dierenarts kan u naar een dierenfysiotherapeut doorverwijzen of u kunt zelf contact opnemen met een dierenfysiotherapeut. De dierenfysiotherapeut heeft wel altijd een verwijzing nodig voor de behandeling. 

Dieren reageren snel op fysiotherapie, de gemiddelde behandelperiode bestaat uit 3-6 behandelingen afhankelijk van de klacht of het probleem van uw (huis)dier. Indien er sprake is van postoperatieve behandeling, zijn er mogelijk meer behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Bij de dierenfysiotherapeut

Nadat uw (huis)dier uitgebreid onderzocht is stelt de dierenfysiotherapeut samen met u een behandelplan op. Daarna gaat de dierenfysiotherapeut aan de slag met uw (huis)dier. De behandeling kan variëren van massage en andere hands-on technieken tot bewegingstherapie voor bijvoorbeeld het opbouwen van spierkracht en het verbeteren van stabiliteit en coördinatie.  De dierenfysiotherapeut probeert de eigenaar daarnaast zoveel mogelijk adviezen te geven met betrekking tot beweging, rust en bijvoorbeeld eetgedrag. Ook kan de eigenaar huiswerkoefeningen meekrijgen, die de dierenfysiotherapeut met de eigenaar doorneemt. Op deze manier is de eigenaar actief betrokken bij het herstel van het eigen (huis)dier. Dit wordt als positief ervaren door mijn patiënten!

 

P.E.T. Animal Physiotherapy staat voor Physical Exercise and Therapy, for a happy and healthy animal.